Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verstappen venytti etumatkansa 80 pisteeseen

Formula 1:n hallitseva mestari hyödynsi Ferrarin kompastelun ja nousi kymmenennestä lähtöruudusta yllätysvoittoon. Bottaksen surkea päivä päättyi keskeytykseen Unkarin gp:ssa.

Hollantilainen formula 1:n maailmanmestari Max Verstappen hyödynsi vastustajien kömmähdykset ja rengaspulmat täydellisesti MM-sarjan 13. kilpailussa Unkarin gp:ssa. Verstappen nousi yhdestä lipsahduksestaan huolimatta kymmenennestä lähtöruudusta voittoon ja venytti etumatkansa MM-sarjassa 80 pisteeseen.

Mercedeksen brittiveteraani Lewis Hamilton ponnisteli kuudennesta lähtöruudusta toiseksi, ja tallitoveri George Russell sinnitteli uransa ensimmäiseltä paalupaikalta kolmanneksi.

Ferrarin kuljettajat olivat pitkään hyvissä asemissa, mutta Charles Leclerc hiipui huonon rengastaktiikan takia johtopaikalta kuudenneksi ja Carlos Sainz jäi muun muassa heikkojen varikkokäyntien jälkeen neljänneksi.

Kahdeksannesta lähtöruudusta startanneen Valtteri Bottaksen päivä oli surkea. Hän jäi lähtösuoralla muiden taakse jumiin ja menetti heti viisi sijaa. Kilpailun lopussa hän nousi yhden varikkokäynnin taktiikallaan kärkikymmenikköön, mutta menetti asemansa kovilla renkailla.

Bottaksen kilpailu päättyi keskeytykseen kilpailun viime kierroksilla.

Kova rengas ei toiminut

Alfa Romeo tavoitteli MM-pisteitä poikkeavalla taktiikalla, eikä yhden pysähdyksen taktiikka toiminut viileässä tihkusateessa.

– Arvelimme, että yhden pysähdyksen taktiikka tarjoaisi meille parhaan mahdollisuuden, mutta kova rengas ei alkanut toimia kuten odotimme, Bottas kertasi kilpailua tallin tiedotteessa.

– Taktiikkaa oli myös vaikea muuttaa kesken kilpailun.

Heti kilpailun jälkeen Bottas ei tiennyt, mistä keskeytyksen aiheuttaneet moottoriongelmat johtuivat.

– Tehot katosivat ja moottori meni tyhjäkäynnille. Sen tarkemmin emme tiedä yksityiskohtia. Syy täytyy selvittää, mutta tuskin me olisimme pisteille yltäneet muutenkaan.

Verstappen hyödynsi Ferrarin virheet

Hallitseva maailmanmestari Verstappen sai kilpailusta paljon enemmän kuin aika-ajon jälkeen odotti. Hän sai huonon lähtöpaikan, kun ajokista katosivat tehot juuri ennen aika-ajojen viimeistä yritystä.

– Hullu kilpailu. En uskonut etukäteen, että voisin nousta voittoon. Toivoin, että pääsisin lähelle palkintosijoja, Verstappen kommentoi kilpailua V Sport 1:n lähetyksessä.

Myös Verstappenilla oli ongelmansa, sillä hän pyörähti radalla kilpailun 42. kierroksella. Hän menetti tilanteessa sen verran aikaa, että joutui ohittamaan Leclercin kahdesti kilpailun loppupuolella.

– Minulla oli kytkinongelmia, ja siinä mutkassa kytkin yllätti minut, Verstappen tunnusti.

MM-sarjassa Verstappen on jykevästi karkumatkalla. Hän johtaa mestaruuskamppailua 80 pisteen erolla Leclerciin, kun ajamatta on yhdeksän kilpailua.

Kauden vaisusti aloittanut Mercedes sai toista kertaa peräkkäin molemmat kuljettajansa palkintopallille. Hamilton oli iloinen lupaavasta kakkossijasta. Uransa ensimmäisen paalupaikan ajanut Russell oli pettynyt, kun uran ensimmäinen voitto formula 1:n MM-sarjassa jäi haaveeksi.