Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä uhraa sotilaita lihamyllyyn vain edetäkseen hieman rintamalla, sanoo Britannian puolustusministeri

Ben Wallacen mukaan Venäjän armeijan taistelukyvystä on jäljellä enää vajaat puolet.

Venäjän joukkojen asema Ukrainassa on hyvin vaikea ja sodanjohto uhraa sotilaita massahyökkäyksissä vain edetäkseen muutamia metrejä, sanoi Britannian puolustusministeri Ben Wallace perjantaina brittilehti Guardianin mukaan.

– Venäjä ei millään mittareilla mitattuna ole sellaisessa asemassa, että se olisi saavuttanut päätavoitteitaan. Se on kärsinyt valtavia menetyksiä ja miestappioita, Wallace sanoi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa.

–  Venäjä ei pysty miehittämään maata. Se saattaa pystyä jatkamaan hajanaista tappamista ja tuhoamista, mutta sitä ei voi pitää voittona, puolustusministeri jatkoi.

Wallacen mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin elättelee edelleen toiveita koko Ukrainan miehittämisestä, mutta se on vaikeaa, kun 25 000 sotilasta on kaatunut ja ehkä tuplasti tämä määrä haavoittunut.

Wallacen mukaan Venäjä käyttää ensimmäisestä maailmansodasta tuttua lihamyllytaktiikkaa, jossa sotilaita työnnetään solkenaan varmaan kuolemaan vain sen takia, että rintama etenisi hieman.

– Järjestelmän julmuus näkyy juuri tässä. He värväävät köyhiltä alueilta ja etnisten vähemmistöjen keskuudesta, käyttävät palkkasotureita, työntävät nämä ihmiset myllyyn välittämättä lopputuloksesta, Wallace kiteytti.

Wallacen mukaan länsimaiden Ukrainalle toimittamat tehokkaat aseet ovat tuomassa Ukrainalle etua taistelukentällä. Venäjän armeijan taistelukyvystä Wallace laskeskeli olevan jäljellä 40–50 prosenttia.