Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moskovan EU-edustusto venäläisviisumien kieltämisestä: Ei päätöstä, eikä asia vireillä

EU:n Moskovan edustusto toteaa venäläiselle talouslehti RBK:lle, ettei EU suunnittele viisumien myöntökieltoa venäläisille.

– Aiemmin Suomi vaati viisumien myöntökieltoa venäläisille. Euroopan komission mukaan EU-lainsäädäntö tekee sen mahdottomaksi, RBK kirjoittaa.

Lehti kertoo, kuinka useat EU-maat kuten Baltian maat ja Puola ovat evänneet viisumien myöntämisen venäläisille. Se toteaa myös Suomen suurinten eduskuntapuolueiden vaatineen turistiviisumien eväämistä venäläisiltä.

RBK kirjoittaa EU:n diplomaattien tyrmänneen tällaiset ajatukset.

– Ei, tällä hetkellä sellaista päätöstä ei ole, eikä siitä keskustella EU:n tasolla.

Lehden mukaan diplomaatit eivät halunneet spekuloida asiaa enempää.

– Emme vastaa hypoteettisiin kysymyksiin.

EU on jo keskeyttänyt, Venäjän hyökättyä Ukrainaan, virkamiehille ja yrittäjille yksinkertaisella menettelyllä myönnettävät viisumit.

Käytännössä monien maiden viisumien käsittely on myös hidastunut, koska niiden edustustot ovat pienemmät. Venäjän viisumikeskuksissa on tällä hetkellä pitkä ruuhka EU-maihin.

Uutisuomalainen kertoi eilen, kuinka viisumiasia herätti Venäjän ulkoministeriönkin kommentoimaan asiaa. Aiemmin Uutissuomalainen kertoi, että Venäjällä kaupitellaan myös ”apua viisumiasioissa, ilman tingintää”.