Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sää viilenee, Pohjois-Lapissa voi olla ensi yönä hallaa

Viikonlopusta on tulossa Suomessa koleahko, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Sää viilenee Suomen pohjois- ja itäosissa niin, että halla saattaa vierailla Pohjois-Lapissa ensi yönä. Ilmatieteen laitokselta arvioidaan, että niin kutsuttu kojulämpötila eli kahden metrin korkeudella mitattu virallinen lämpötila voi olla pohjoisessa noin plus 4 astetta, ja maan pinnassa saattaa olla pohjoisessa hallaa. Halla saattaa jättää jälkensä marjasatoihin Pohjois-Lapissa.

Poikkeuksellisen kylmää ei kuitenkaan ole, sillä halla ei ole harvinaista Pohjois-Lapissa missään vaiheessa kasvukautta. Erityisen kylmästä kesäsäästä voidaan puhua silloin, jos yölämpötila jää pohjoisessa kahden metrin korkeudella plus 2 asteeseen tai sen alle.

Suomen itäpuolella oleva matalapaine pitää myös päivälämpötilat perjantaina ajankohdalle tyypillisen alapuolella. Etelä-Suomessa lämpö voi kohota perjantaina päivällä 20 asteeseen, kun pohjoisessa jäädään 15 asteeseen. Maan itäosissa päivälämpötila voi jäädä lauantaina vähän yli 10 asteeseen.

Kesä pitää yhä pintansa

Ainakin sunnuntaihin asti saadaan myös sateita joko pysyvämmin tai kuuroina, kun sää jatkuu epävakaisena.

Kesä kuitenkin pitää pintansa. Alkuviikolla keli alkaa Ilmatieteen laitoksen mukaan lämmetä. Torstain tienoilla voi olla jo mahdollista, että Etelä- ja Keski-Suomessa mitataan hellelukemia.

Alkavana viikonloppuna sunnuntaina on voimassa metsäpalovaroitus Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla. Metsäpalovaroituksen odotetaan laajenevan maanantaiksi myös Varsinais-Suomeen ja Kymenlaaksoon.