Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänään on viimeinen päivä ilmoittaa tilinumero elokuun veronpalautuksia varten

Tänään keskiviikkona on viimeinen päivä ilmoittaa oma tilinumero OmaVero-palvelussa elokuun alussa maksettavia veronpalautuksia varten, kertoo Verohallinto.

Tilinumeroita puuttuu Verohallinnon mukaan erityisesti elokuussa veronpalautuksia saavilta nuorilta, jotka ovat ensikertalaisia veronpalautuksissa.

Verohallinnolta puuttuu yhä tilinumero yhteensä 29 000 ihmiseltä, jotka ovat saamassa veronpalautuksia. Heistä 2000-luvulla syntyneitä on 16 000 eli yli puolet.

– Tilinumero puuttuu usein nuorilta, jotka ovat viime vuonna ensimmäistä kertaa ansainneet niin paljon, että ovat maksaneet palkastaan veroja ja nyt myös veronpalautuksia tulee ensimmäistä kertaa maksuun. Näillä nuorilla ei ole ollut aiemmin tarvetta ilmoittaa meille tilinumeroa. Nyt toivommekin, että nuorten vanhemmatkin havahtuisivat muistuttamaan jälkikasvuaan tilinumeron ilmoittamisesta. Näin nuori välttyy veronpalautuspäivänä pettymykseltä, ylitarkastaja Mari Kleemola Verohallinnosta sanoo tiedotteessa.

Elokuun alussa veronpalautuksia saa 1,7 miljoonaa asiakasta

Viime vuonna 30 000 ihmistä jäi veronpalautuspäivänään ilman rahoja, sillä heidän tilinumeronsa eivät olleet Verohallinnon tiedossa. He saivat veronpalautuksen myöhemmin maksuosoituksena eli rahalähetyksenä.

Elokuun alussa veronpalautuksia lähtee 1,7 miljoonalle asiakkaalle. Veronpalautusten yhteissumma on noin 712 miljoonaa euroa.

Verohallinto muistuttaa, että veronpalautukset eivät välttämättä näy tilillä heti veronpalautuspäivän aamuna, mutta ne tulevat kyllä maksuun päivän aikana.

Tilinumeron voi ilmoittaa OmaVero-palvelussa.