Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Transnistria haluaa osaksi Venäjää – "Päätavoite on riippumattomuus", sanoo separatistialueen ulkoministeri

Moldovasta itsenäiseksi julistautuneen, separatistisen Transnistrian alueen ulkoministeri Vitali Ignatjev ilmoittaa alueen olevan sitoutunut itsenäistymiseen ja mahdolliseen yhdistymiseen Venäjän kanssa, kertoo uutistoimisto AP. Samalla Ignatjev sanoo, että Moldovan pääsy Euroopan unionin jäsenkandidaatiksi lopettaa kaikki yhteistyömahdollisuudet maan ja Transnistrian välillä.

Ignatjev sanoi lehdistötilaisuudessa Moskovassa perjantaina, että Transnistria jatkaa vuoden 2006 kansanäänestyksessä asetettuihin tavoitteisiin pyrkimistä.

– Transnistrian itsenäinen kehitys ja sitä seuraava vapaa pääsy Venäjän federaatioon. Myöhempi vapaa liittyminen Venäjään on prosessi, joka vaatii todennäköisesti merkittäviä päätöksiä, poliittista valmistelua ja paljon muuta. Päätavoite on luonnollisesti riippumattomuus, Ignatjev sanoi.

– EU-jäsenehdokaaksi päästyään Moldova on ylittänyt tietyn Rubikonin. Se lopetti kysymyksen poliittisten suhteiden rakentamisesta tietyissä yhteisissä tiloissa, koska tämän päätöksen teki Moldovan johto. Sitä ei tehty kollektiivisesti. Kukaan ei voi puhua puolestamme, hän kommentoi Moldovan jäsenehdokkuutta.

Transnistria sijaitsee Ukrainan ja muun Moldovan välissä. Sitä on pidetty Ukrainaan helmikuussa hyökänneen Venäjän mahdollisena seuraavana kohteena.