Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torstaiksi ja perjantaiksi luvassa hellettä suureen osaan maata – etelässä lämpötila saattaa nousta jopa yli 30 asteen

Torstaiksi ja perjantaiksi on luvassa hellettä suureen osaan maata, kertoo päivystävä meteorologi Juha Tuomola Ilmatieteen laitokselta.

Tänään lämpötilat ovat jääneet hellerajan alle ja sää on koko maassa poutainen. Tuomola kertoi iltapäivällä ennen neljää, että korkein lämpötila oli mitattu Helsingin Kumpulassa, 24,4 astetta.

Tuomolan mukaan lämpö on vasta saapumassa lounaasta. Huomiseksi lämpötilat nousevatkin yli hellerajan suuressa osassa maata. Eteläisessä Suomessa saattaa olla paikoin jopa yli 30 astetta ja uv-varoitukset ovat voimassa.

Torstai jääkin viikon kuumimmaksi päiväksi, sillä perjantaiksi Lappiin leviää viileämpää ilmaa ja vesisateita. Maan etelä- ja itäosat pysyvät helteisenä, lukuun ottamatta sadealuetta, jonka Tuomola kertoo kulkevan maan poikki Vaasan eteläpuolelta Pohjois-Karjalaan.

– Perjantaina on isot lämpötilaerot maan etelä- ja pohjoisosien välillä, Tuomola sanoo.

Lauantaiksi Tuomola kertoo sadealueen ja sen myötä ukkosten asettuvan maan etelä- ja keskiosiin.

– Jos hellettä on, niin sitä on hyvin paikallisesti ja sen painopiste on kaakossa tai etelässä, Tuomola sanoo.

Lämpötilat jäänevät sadealueella 22–24 asteeseen ja maan länsiosissa alle 20 asteen. Viileämpi sää jatkuu Tuomolan mukaan myös pohjoisessa.

Sunnuntaina sadealue on Tuomisen mukaan yhä samalla alueella, päivä on edellistä pilvisempi ja helteisin ilmamassa on jo väistynyt. Lämpötilat maan etelä- ja keskiosissa on hieman yli 20 asteen ja pohjoisessa sen alle.