Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Romanian ja Liettuan parlamentit ratifioivat Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden

Romanian parlamentti on tänään ratifioinut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden, kertoo maan ulkoministeri Bogdan Aurescu Twitterissä. Romanian myötä jäsenyyden ratifioinnin on nyt tehnyt 17 Naton 30 nykyisestä jäsenmaasta.

Aikaisemmin tänään myös Liettuan parlamentti ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden. Asiasta kertoi Liettuan ulkoministeriö Twitterissä.

Viime viikolla ratifioinnit tehtiin Latviassa, Sloveniassa, Kroatiassa, Bulgariassa, Kroatiassa ja Hollannissa.

Yhdysvalloissa jäsenyydet olivat eilen senaatin ulkoasiainvaliokunnan käsittelyssä. Valiokunta antoi jäsenyyksille tukensa. Koko senaatin odotetaan käsittelevän ratifiointia aikaisintaan ensi viikolla. Senaatissa tarvitaan kahden kolmasosan enemmistö.

Valiokunnan republikaaniryhmän puheenjohtaja Jim Risch sanoi tiedotteessaan toivovansa, että Yhdysvallat saa ratifioinnin valmiiksi mahdollisimman pian.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden on tähän mennessä ratifioinut yhteensä 17 valtiota: Albania, Britannia, Bulgaria, Hollanti, Islanti, Kanada, Kroatia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Norja, Puola, Romania, Saksa, Slovenia, Tanska ja Viro.