Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän vaikeudet jatkaa hyökkäystä tehokkaasti pahenevat, ennakoi brittitiedustelu

Venäjän vaikeudet jatkaa hyökkäystään Ukrainassa tehokkaasti tulevat pahenemaan, kertoi Britannian tiedustelupalvelu päivittäisessä raportissaan Twitterissä tiistaina.

Syynä vaikeuksiin on pula sotilaista sekä sotiminen kahdella rintamalla. Venäjän on päätettävä sen välillä, vahvistetaanko joukkoja Ukrainan eteläosassa, missä Ukrainan uskotaan suunnittelevan vastahyökkäystä, vai siirretäänkö voimaa Donbassin alueelle, jonka Venäjä haluaisi vallata kokonaan.

Brittitiedustelun mukaan Venäjä saattaa onnistua valtaamaan Donbassissa vielä lisää alueita, mutta eteneminen tulee olemaan hyvin hidasta, jos hyökkäystä ei ensin pysäytetä ja joukkoja organisoida uudelleen ja vahvisteta.

Säteilyturvakeskus lähettää mittalaitteita Tshernobyliin

Säteilyturvakeskus (Stuk) lähettää yhdessä Ruotsin ja Norjan säteilyvalvontaviranomaisten kanssa Tshernobylin ydinvoimala-alueelle Ukrainaan mittauslaitteita. Laitteet toimitetaan kuluvan vuoden loppuun mennessä ja niiden arvo on noin 360 000 euroa.

– Olen iloinen, että pystymme osaltamme auttamaan Tshernobylin laitosalueen säteilyvalvonnan palauttamisessa sotaa edeltävälle tasolle. Erityisen tyytyväinen olen siitä, että voimme auttaa laitosalueella toimivien ihmisten säteilyturvallisuudesta huolehtimisessa sekä alueen säteilymittaustietojen luotettavuuden varmistamisessa, sanoi säteilyturvakeskuksen pääjohtaja Petteri Tiippana tiedotteessa.

Tshernobylin säteilylaboratorio tuhoutui Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa. Samalla rikkoutui tai katosi säteilyn annosvalvontaan käytettyjä laitteita. Ukraina on pyytänyt kansainvälistä apua laitteiston korvaamiseksi.

Tshernobylissä tapahtui maailman pahimpiin kuuluva ydinvoimaonnettomuus helmikuussa 1986.