Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli tuhat kuollut helteen vuoksi Espanjassa ja Portugalissa, maastopalot leviävät

Yli tuhat ihmistä on kuollut helteiden vuoksi Espanjassa ja Portugalissa viime päivien aikana, kertoo yleisradioyhtiö BBC. Lounais-Ranskassa puolestaan yli 16 000 ihmistä on evakuoitu maastopalojen tieltä.

Hellepätsin aikaansaamat palot ovat levinneet myös Espanjaan, Kroatiaan ja Kreikkaan.

Britanniassa lämpötilan odotetaan tänään paikoin kipuavan jopa yli 40 asteen, mikä olisi korkein lämpötila maan mittaushistorian aikana. Nykyinen ennätys on 38,7 astetta vuodelta 2019.

Maan sääpalvelu Met Office on antanut ensimmäistä kertaa punaisen säävaroituksen. Ihmisiä kehotetaan mahdollisuuksien mukaan pysymään kotona ja tekemään etätöitä. Britannian raideyhtiöt ovat ilmoittaneet, että niiden junia ajetaan normaalia hitaammin, koska raiteiden pelätään vaurioituvan kuumuudessa.

Ranskassa ilmatieteen laitos ennakoi, että maan länsi- ja luoteisosissa on maanantaina jopa 42 astetta lämmintä. Maan luoteisimmassa osassa eli Bretagnessa on aiemmin mitattu korkeintaan 35 asteen lämpötiloja, mutta 40 asteen haamurajan odotetaan nyt rikkoutuvan.