Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomari hylkäsi Amber Heardin vaatimuksen kunnianloukkaustuomion kumoamisesta

Yhdysvaltalaistuomari on hylännyt näyttelijä Amber Heardin vaateen uudesta kunnianloukkausoikeudenkäynnistä.

Virginialainen valamiehistö päätti kesäkuun alussa, että Heard oli loukannut entisen aviomiehensä, näyttelijä Johnny Deppin kunniaa.

Heardin asianajajat olivat pyytäneet virginialaistuomaria kumoamaan tuomion ja julistamaan oikeudenkäynnin tuloksettomaksi. Tuomari Penney Azcarate ei tähän kuitenkaan suostunut.

Heard oli perustellut vaatimustaan uudesta oikeudenkäynnistä muun muassa valamiehistöön liittyvällä epäselvyydellä. Yksi valamiehistä ei ollut hänen mukaansa tehtävään kutsuttu mies, vaan hänen poikansa.

Uutistoimisto AP:n mukaan Heardin asianajajat olivat pyynnössään ottaneet esille useita seikkoja. Azcarate kumosi kaikki heidän esittämänsä väitteet. Hänen mukaansa erityisesti valamieheen liittyvät kysymykset ovat asiaankuulumattomia.

– Ei ole todisteita petoksesta tai väärinkäytöksestä, Azcarate sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tuomarin mukaan valamies oli täyttänyt palvelukselle asetetut lakisääteiset vaatimukset.

Heard määrättiin maksamaan kymmenen miljoonaa, Depp kaksi

Ex-pari syytti toisiaan kunnianloukkauksesta, herjauksesta ja parisuhdeväkivallasta. Depp, 58, oli vaatinut entiseltä vaimoltaan 50 miljoonan dollarin korvauksia. Heardin, 36, korvausvaade vastakanteessa oli 100 miljoonaa dollaria.

Kummankin esittämät korvausvaatimukset perustuivat oleellisesti sille, että he katsoivat näyttelijänuransa kärsineen vakavasti kiistansa tuoman kielteisen julkisuuden myötä.

Kesäkuussa päätöksensä antanut valamiehistö määräsi Heardin maksamaan Deppille 15 miljoonan dollarin korvaukset. AP:n mukaan tuomiota kuitenkin laskettiin 10 miljoonan tietämille Virginian osavaltion lain vuoksi.

Depp puolestaan joutui maksamaan Heardille kaksi miljoonaa dollaria.

AP:n mukaan Heardilla on vielä mahdollisuus valittaa tuomiosta Virginian valitustuomioistuimelle.

Azcarate määräsi osan asiakirjoista julkiseksi

Erillisessä päätöksessään Azcarate määräsi, että osasta oikeudenkäynnin asiakirjoja tulisi purkaa salaus. Hän perusteli AP:n mukaan päätöstään sillä, kuinka tapauksessa kumpikin osapuoli oli nostanut kanteen ja täten altistanut itsensä julkiselle oikeudenkäynnille.

Osa asiakirjoista jää edelleen salatuksi, lähinnä siksi, että niissä on yksityisiä yhteystietoja tai henkilökohtaisia terveystietoja.