Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutta tietoa Japanin ex-pääministerin ampujasta – taustalla katkeruus äitinsä talousongelmista, harkitsi ensin pommi-iskua

Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben kotitekoisella tuliaseella surmannut Tetsuya Yamagumi, 41, on kertonut poliisille tekonsa taustoista. Asiasta uutisoi Reuters.

Yamagumi kertoi uskoneensa Aben kuuluneen uskonnolliseen ryhmään, jota Yamagumi syyttää äitinsä taloudellisesta tuhosta. Media ei ole toistaiseksi nimennyt kyseistä ryhmää. Yamagumin mukaan hänen äitinsä ajautui talousongelmiin lahjoitettuaan järjestölle rahaa.

– Äitini kietoutui uskonnolliseen ryhmään, ja minä paheksuin sitä, Yamagumin kerrotaan sanoneen poliisille.

Yamagumi kertoi suunnitelleensa tekoaan kuukausia.

Yamagumin naapurit kuvailevat häntä Reutersille yksinäiseksi henkilöksi, joka ei vastannut kun hänelle puhuttiin. Naran kaupungin poliisi kieltäytyi kommentoimasta japanilaisten medioiden raportoimia yksityiskohtia Yamagumin motiivista tai teon valmistelusta.

Yamagumi valmisti veriteossa käyttämänsä aseen verkosta ostetuista osista. Hän oli paikalla aikaisemmissa Aben vaalikampanjan tilaisuuksissa, joista yhtä varten hän matkusti 200 kilometrin päähän kotoaan.

Japanin yleisradioyhtiö NHK:n mukaan Yamagumi oli harkinnut pommi-iskua, ennen kuin valitsi tekovälineeksi tuliaseen.