Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi vapaana ollutta koiraa puri miestä Liperissä – poliisille ennalta tuttu koirakaksikko aiheuttanut pelkoa aiemminkin

Kaksi vapaana ollutta koiraa puri miestä keskiviikkoiltana Liperin Ylämyllyllä Pohjois-Karjalassa, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Hätäkeskukseen tuli keskiviikkoiltana useita ilmoituksia kahdesta irrallaan juoksevasta koirasta. Poliisin saavuttua paikalle selvisi, että vapaana olleet koirat olivat purreet yhtä miestä.

Poliisin mukaan mies kertoi olleensa taloyhtiönsä pihalla, kun kaksi koiraa yllättäen hyökkäsi hänen kimppuunsa ja puri häntä molempiin käsiin.

Mies joutui vammojen vuoksi hoitoon Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.

Poliisi tutkii tapausta eläimen vartioimatta jättämisenä ja vammantuottamuksena. Poliisi on takavarikoinut koirat omistajiltaan.

Poliisille ilmoituksia koirista aiemminkin

Miehen kimppuun hyökänneet koirat ovat poliisille entuudestaan tuttuja. Rikoskomisario Petri Tirronen Itä-Suomen poliisista kertoo STT:lle, että koirien toiminnasta oli ennen keskiviikon tapausta tehty kahdesti rikosilmoitus.

– Toisessa tapauksessa toinen koirista oli purrut ihmistä ja toisessa koirat olivat juosseet vapaana ja aiheuttaneet pelkoa, Tirronen sanoo.

Poliisin alustavan tiedon mukaan koirat ovat rodultaan pitbulleja.

Koirat pysyvät esitutkinnan ajan takavarikossa, ja sen jälkeen niiden kohtalosta päättää tuomioistuin, Tirronen kertoo.

– Vaihtoehtona on myös se, että koiranomistajat antavat koirille lopetusluvan tai luvan uudelleensijoittamiseen.