Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän ulkoministeriön apulaistiedottaja: "Moskova kostaa kaikki Suomen ja Ruotsin Natoon liittymisestä aiheutuvat esteet"

Venäjän ulkoministeriön apulaistiedottaja Aleksei Zaitsev varoittaa, että Moskova tulee kostamaan kaikki "esteet", jotka Suomi ja/tai Ruotsi aiheuttavat liittyessään puolustusliitto Natoon. Asiasta uutisoi Venäjän valtio-omisteinen uutistoimisto Tass.

– Valmistautuessaan liittymään Natoon, Helsingin ja Tukholman ymmärtää, mihin seurauksiin tämä voi johtaa. Venäjä vastaisi väistämättä kaikkiin (pohjoismaiden) maiden mahdollisiin toimiin Venäjän uhkaamiseksi, Zaitsev sanoi tiedotustilaisuudessa.

Ruotsin ja Suomen liittyminen Natoon olisi "askel lähemmäs poliittisten ja sotilaallisten jännitteiden kärjistymistä Euroopassa" ja "pahentaisi Baltian ja arktisten alueiden tilannetta", Zaitsevin kerrotaan varoittaneen.

– Pohjoismaiden alueella olisi vähemmän edellytyksiä kysytylle rauhanomaiselle yhteistyölle. On välttämätöntä, että Helsinki ja Tukholma noudattaisivat ohjeita, jotka tulevat Brysselistä – tarkalleen ottaen Washingtonista, Zaitsev totesi.

Hänen mukaansa Yhdysvallat käytti Naton Madridin huippukokousta näyttäkseen, kuka määrää. Zaitsev pahoitteli, että kaksi itsenäistä maata, "jotka ovat antaneet merkittävän panoksen keskeisten sotilaallisten turvallisuustekijöiden kehittämiseen kylmän sodan jälkeen, suostuivat jakamaan saman kohtalon kuin Naton reuna-alueet lähellä rintamalinjoja, itseasiassa joutuen jonkun muun geopoliittiseen peliin Venäjää vastaan".