Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Mullistava tuote" – ruotsalaisyhtiö lupaa halpojen Myrkl-tablettien estävän alkoholin aiheuttaman krapulan

Ruotsalaisyhtiö de Faire Medical toi maanantaina markkinoille tuotteen, jonka se sanoo käytännössä estävän alkoholin nauttimisesta aiheutuvan krapulan.

Tuotteen nimi on Myrkl. Sitä myydään 30 tablettia sisältävässä purkissa, joka maksaa 30 Englannin puntaa (= 34,90 euroa). Toistaiseksi tuote on myynnissä vain Britanniassa ja verkkokaupassa, mutta ruotsalaisyhtiön toimitusjohtaja Håkan Magnusson sanoo myyntiketjun laajenevan nopeassa tahdissa.

– Olemme vakuuttuneita siitä, että Myrkl on mullistava tuote keskimääräiselle alkoholin nauttijalle. Sitä ei ole tarkoitettu kannustamaan kohtuuttomaan alkoholin käyttämiseen eikä se estä päihtymistä, mutta se on varmasti käyttökelpoinen järkituote suurelle joukolle tavallisia kansalaisia, sanoi Magnusson.

Magnusson arveli, että Myrklin julkistaminen pistää liikkeelle suuren joukon epäilijöitä ja paheksujia. Hän kuitenkin vakuutti, että Myrklin vaikutus on testattu riippumattomissa, brittiläisten tutkimuslaitosten laboratorioissa.

Magnusson kertoi, että tutkijoiden mukaan kahden tabletin ottaminen tunti ennen juomisen aloittamista auttoi hajottamaan suuren osan alkoholista suolistossa ennen kuin se ehti esimerkiksi maksaan.

Toimitusjohtajan mukaan Myrkl suojaa elimistöä krapulan oireilta noin 12 tuntia. Tutkimuksessa viiniä juoneiden koehenkilöiden veren alkoholipitoisuus oli puolen tunnin jälkeen 50 prosenttia ja tunnin jälkeen 70 prosenttia pienempi Myrkliä käytettäessä kuin ilman tabletteja.

Myrkl muun muassa sisältää suoliston mikrobistoa tukevia probiootteja ja B12-vitamiinia.