Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain keskuspankki pelkää uusia "inflaatioyllätyksiä"

Yhdysvaltain talous on vahva, mutta kohtaa epävarmuutta globaaleilla markkinoilla, mikä voi johtaa uusiin "inflaatioyllätyksiin", ennustaa Yhdysvaltain keskuspankin Fedin pääjohtaja Jerome Powell.

– Inflaatio on yllättänyt nousujohteisuudellaan viimeisen vuoden aikana, ja lisää yllätyksiä voi olla luvassa, Powell sanoi antaessaan puolivuosittaista talouskatsausta Yhdysvaltain kongressille. Powell varoitti, että poliittisten päättäjien tulee olla ketteriä, sillä talous kehittyy usein odottamattomiin suuntiin.

Powellin mukaan Fed ymmärtää nousseiden hintojen aiheuttamat vaikeudet ja on sitoutunut alentamaan ennätyskorkeaa inflaatiota.

Yhdysvaltain inflaatio on korkeimmalla tasolla neljäänkymmeneen vuoteen. Vastauksena tähän sen keskuspankki nosti viime viikolla ohjauskorkoa kerralla 0,75 prosenttiyksikköä. Tämä oli jo kolmas korotus tänä vuonna. Fediä on kritisoitu liian hitaista toimista inflaation suitsimiseksi.