Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuonna 2018 Helsingissä kaupunginvaltuustossa äänestettiin häirintäyhdyshenkilön tuomisesta kaupungin organisaatioon – Wille Rydman oli ainoa, joka äänesti vastaan

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman on häirintäkohun keskiössä, joka alkoi Helsingin Sanomien sunnuntaina julkaisemasta jutusta. Jutussa yhdeksän nuorta naista kertoi Rydmanin kohdelleen heitä ahdistavasti, olleen kiinnostunut alaikäisistä tytöistä ja olleensa suhteissa näiden kanssa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo edustaja Rydmanista STT:lle: Epäilyjen vakavuus ja mittakaava selvisivät minulle tänään HS:sta

Rydman kiistää itse HS:n väitteet ja on kertonut tekevänsä todennäköisesti rikosilmoituksen lehden jutusta.

– Helsingin Sanomat on julkaissut minusta järkyttävän artikkelin. Se on niin täynnä virheitä ja vääristelyjä, että yhdessä blogitekstissä on liki mahdotonta korjata niitä kaikkia. Artikkeli on myös niin musertavalla tavalla leimaava, että käytännössä en pysty korjaamaan sen väitteiden aiheuttamaa mainehaittaa, vaikka tekisin mitä, Rydman kirjoitti blogissaan sunnuntai-iltana.

Rydman on myös eduskunnan perustuslakivaliokunnan jäsen ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Kaupunginvaltuutettuna hän oli mukana feministisen puolueen Katju Aron tekemän aloitteen käsittelyssä, joka koski seksuaalisen häirinnän estämistä ja siihen liittyviä toimenpiteitä Helsingin kaupungin organisaatiossa.

Aro ja 31 muuta valtuutettua esittivät aloitteessaan, että Helsingin kaupunki laatii toimenpideohjelman seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi, laatii koulutusohjelman aiheesta henkilöstölle, luottamushenkilöille ja osaksi johtamiskoulutusta, viestii tavoitteistaan sekä omassa toiminnassaan että vuoropuhelussa sidosryhmien kanssa.

Kaupunginvaltuuston hyväksyttyä aloitteen äänestettiin valtuutettu Sameli Sivosen toivomusponnesta, jonka mukaan Helsingin kaupunki selvittäisi mahdollisuudet häirintäyhdyshenkilön tuomisesta kaupungin organisaatioissa oleville työpaikoille. Rydman äänesti ainoana ponnen hyväksymistä vastaan. Puolesta äänesti 72 valtuutettua, kymmenen tyhjää ja kaksi oli poissa.

Kokoomus ei voi mennä tapaus Rydmanissa juridiikan taakse piiloon

Juttua korjattu kello 16.30: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Rydman äänesti häirintäyhdyshenkilön tuomista kaupungin toimintaa vastaan, ei Aron aloitetta.