Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kremlin tiedottaja Peskov: Viestintä Yhdysvaltojen ja Euroopan kanssa edelleen olennaista – "Meidän on edelleen kommunikoitava tulevaisuudessa"

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskovilta kysyttiin keskiviikkona pressitilaisuudessa, millä tolalla Venäjän ja Yhdysvaltain suhteet ovat tällä hetkellä. Peskov korosti, että viestintä osapuolien välillä on nykytilanteesta huolimatta edelleen olennaista.

– Viestintä on välttämätöntä, meidän on edelleen kommunikoitava tulevaisuudessa.

– Yhdysvallat ei ole menossa minnekään, Eurooppa ei ole menossa minnekään, joten meidän on jotenkin viestittävä heidän kanssaan.

Peskov sanoi, että nykytilanteen on vuoksi on epätodennäköistä, että molemmat osapuolet palaisivat hänen sanojensa mukaan "Geneven hengen" mukaisiksi. Tällä hän luultavasti viittasi vuoden 2021 huippukokoukseen Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin välillä.

Sen sijaan osapuolten välisen viestinnän on perustuttava jatkossa "yhteiseen kunnioitukseen ja molemminpuoliseen hyötyyn", Peskov linjasi.

– Tämä ei ole lyhyen aikavälin aihe.

Peskovin kommenteista uutisoi muun muassa The Guardian.