Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Kokoomus yhä Suomen suosituin puolue, kannatus hipoo ennätyslukemia

Oppositiopuolue kokoomus jatkaa Helsingin Sanomien tuoreessa mielipidemittauksessa Suomen suosituimpana puolueena 24,4 prosentin kannatuksella. Lehden mukaan puolueen kannatus nousi lähes ennätyskorkeaksi, sillä sen kannatus oli yhtä suurta vuonna 2009, jolloin puoluetta tuki 24,7 prosenttia vastaajista.

Seuraavana on pääministeripuolue SDP 19,4 prosentilla. Puolueen kannatus nousi alle prosenttiyksikön. Kolmatta sijaa pitää opposition perussuomalaiset 14,5 prosentilla. Puolueen kannatus laski lähes prosenttiyksikön.

Neljänneksi suosituin on hallituspuolue keskusta, jonka kannatus putosi puoli prosenttiyksikköä 12,2 prosenttiin. Hallituksessa istuvan vihreiden kannatus laski hieman ja on nyt 8,9 prosenttia. Niin ikään hallituksessa olevan vasemmistoliiton kannatus pysyi lähes samana aiempaan verrattuna. Puoluetta äänestäisi 7,5 prosenttia vastaajista.

Hallituspuolue RKP:n kannatus on 4,5 prosenttia, kristillisdemokraattien 3,6 prosenttia ja nyt-liikkeen 2,4 prosenttia.

34 prosenttia vastaajista kertoi jättävänsä äänestämättä tai ei halunnut kertoa, mitä puoluetta äänestäisi.

Kyselyn virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kantar TNS:n toteuttamassa tutkimuksessa kysyttiin yli 2 400 ihmiseltä, minkä puolueen tai muun ryhmittymän ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Se toteutettiin puhelinhaastatteluin 16. toukokuuta ja 10. kesäkuuta välisenä aikana.

------

Korjaus klo 3.06: RKP on hallituspuolue, ei oppositiossa.