Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Thaimaa vapautti marihuanan ja hampun viljelyä – viihdekäyttö yhä rangaistavaa

Thaimaa on ensimmäisenä Aasian maana laillistanut kannabiksen. Viihdekäyttö päihtymistarkoituksessa on maassa kuitenkin edelleen rangaistavaa. Asiasta kertoo muun muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

– Meillä on yhä lakeja, joilla säädellään kannabistuotteiden kulutusta, polttamista tai käyttöä ei-tuotteliaalla tavalla, CNN:n haastattelema terveysministeri Anutin Charnvirakul sanoo.

Erityisesti Charnvirakul varoittaa CNN:n haastattelussa ulkomaisia turisteja, joiden haaveissa on sytyttää marisätkä julkisella paikalla.

– Jos turistit tulevat hakemaan sairaanhoitoa tai hakemaan terveyteen liittyviä tuotteita, se ei ole ongelma. Jos haluat tulla Thaimaahan vain siksi, että ole kuullut kannabiksen tai marijuanan olevan laillista, se on väärin. Älä tule. Emme toivota sinua tervetulleeksi.

Terveysministeri sanoo, että Thaimaa on aina painottanut kannabiksen uutteiden ja raaka-aineiden käyttöä lääketieteellisiin ja terveydellisiin tarkoituksiin. Thaimaa laillisti kannabiksen lääkekäytön ensimmäisenä Kaakkois-Aasiassa vuonna 2018.

Marihuanan ja hampun kasvatus sekä kauppaaminen eivät ole enää rikoksia, ja maa tähtää lääkekannabistuotteiden kansainvälisille markkinoille.

Kahvilat ja ravintolat saavat tästedes tarjoilla tuotteita, joissa on korkeintaan 0,2 prosenttia THC:ta eli kannabiskasvin tärkeintä psykoaktiivista yhdistettä.

Terveysministerin mukaan laillisen kannabistuotannon odotetaan piristävän maan taloutta. Terveysministerin oma arvio on, että kannabis voisi nousta jopa kahden miljardin dollarin bisnekseksi.