Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Venäjän Facebookin" varatoimitusjohtaja katosi ja löytyi kuolleena

Venäläisen sosiaalisen median VK:n varatoimitusjohtaja Vladimir Gabrieljanista oli tiistaina aamulla epävarmaa tietoa, jonka mukaan hän on joko kadonnut tai kuollut.

Venäläinen uutistoimisto Tass kertoi ensin, että "kaksi ihmistä katosi ajaessaan maastoajoneuvoilla Nenetsian autonomisessa Okrugissa. Heistä toinen on VK:n huippumanageri, poromiesten liitto tiedotti."

Sen sijaan venäläinen talouslehti RBC kertoi, että aamulla oli tullut tieto Gabrieljanin ja yhtiön hankintapäällikkö Sergei Merzljakovin kuolemasta "traagisessa onnettomuudessa".

– Suremme yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Vladimir ja Sergei pysyvät ikuisesti osana tiimiämme, RBC viesti VK:n tiedotusosaston todenneen.

VK eli VKontakte on Facebookia vastaava venäläinen sosiaalisen median alusta. RBC kertoi sen tiedotusosaston kertoneen lisäksi:

– Kaksi Sherp-maastoautoa liikkui Vienanmeren rannikkoa pitkin kohti Cape Kanin Nosia. Ylittäessään Bugjanitsanjokea molemmat maastoautot kaatuivat ja suistuivat veteen.

RBC kertoi tapahtumien edenneen niin, että maastoautojen kyydissä oli neljä henkilöä, joista kaksi pelastautui rantaan ja kaksi katosi.

Poronhoitoliitto oli ilmeisesti osallistunut pelastustöihin ja kertonut myöhemmin, että kadonnut VK:n varatoimitusjohtaja sekä hankintapäällikkö ovat löytyneet kuolleina. Myöhemmin Tasskin kertoi miesten kuolleen.

Gabrieljan työskenteli pitkään VK:ssa. Uransa alkuvaiheessa hän työskenteli RBC:n mukaan järjestelmäkehittäjänä. Hän on esimerkiksi johtanut sen sähköpostiprojektia ja ollut teknisenä johtajana.

Vuodesta 2019 hän työskenteli koko konsernin varatoimitusjohtajana ja tämän vuoden maaliskuussa hän siirtyi myös sen hallitukseen.