Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikuluotaimien kerrotaan tappavan delfiinejä Mustallamerellä, loukkaantuneet myös pommeista – "Kuvittele delfiiniä, jolla on pitkittynyt palovamma"

Mustanmeren rannikolle on huuhtoutunut haavoittuneita ja kuolleita delfiinejä voimakkaiden sotilaallisten kaikuluotaimien vuoksi.

Asiasta kertoi CNN perustuen Lounais-Ukrainassa Odessan alueella sijaitsevan luonnonpuiston päätutkijan Ivan Rusevin tietoihin.

Rusevin mukaan ainakin kuusi delfiiniä on löydetty rannalta puiston rajojen sisällä.

– Mustanmeren sodan alkamisen jälkeen Odessan lähellä on löydetty satoja kuolleita delfiinejä, hän sanoi Facebook-päivityksessään.

Bulgarialaisen Save the Dolphins -kampanjan johtaja Atanas Rusev kertoi Facebookissa, että on ollut useita tapauksia, joissa delfiinit ovat jääneet jumiin Mustallemerelle johtavan Ropotamo-joen suistoon.

– Useat delfiinit eivät pystyneet navigoimaan ja olivat erittäin heikkoja. Jotkut delfiineistä saivat palovammoja pommiräjähdyksistä tai miinoista. Kuvittele delfiiniä, jolla on pitkittynyt palovamma… niitä tutkineiden asiantuntijoiden mukaan delfiinit eivät pystyneet syömään vähintään kymmeneen päivään. Ne, jotka eivät palaneet, loukkaantuivat vakavasti, hän sanoi.

Rusev kertoi CNN:n mukaan, että loukkaantuneita ja kuolleita delfiinejä on huuhtoutunut Bulgarian, Romanian, Turkin ja Ukrainan rannikolle.

Useat aiemmin tehdyt tutkimukset ovat vahvistaneet, että sotilasluotaimet ovat haitallisia meren elämälle.

Monet armeijat ovat ottaneet käyttöön lieventäviä toimenpiteitä luonnonvaraisten eläinten suojelemiseksi.