Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän YK-lähettiläs ilmoitti eroavansa – ryöpyttää maan valtaapitäviä lausunnollaan: "En ole koskaan hävennyt maatani näin paljon"

YK:n Genevassa sijaitsevan toimiston Venäjän lähetystön lähetystöneuvos Boris Bondarev on eronnut tehtävästään.

Bondarev ilmoitti erostaan lausunnolla, jossa hän antaa Venäjän nykyisen valtiojohdon kuulla kunniansa.

– Olen nähnyt 20-vuotisen diplomaattiurani aikana käänteitä ulkopolitiikassamme, mutta en koskaan ole hävennyt maatani niin paljon, kuin 24. helmikuuta lähtien, Bondarev kirjoittaa viitaten päivään, jolloin Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainassa.

Bondarev kirjoittaa sodan takana olevien henkilöiden haluavan vain yhtä asiaa – pysyä vallassa.

– He haluavat elää pröystäilevissä ja mauttomissa palatseissa sekä seilata huvijahdeilla, joiden tonnistolle Venäjän laivastokin kalpenee.

Osansa Bondarevin ryöpytyksestä saa varsinkin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Hän kuvailee Lavrovin muuntuneen monien arvostamasta ammattimaisesta ja koulutetusta intellektuellista ydinsodalla uhkailevaksi sodanlietsojaksi.

– Opiskelin tullakseni diplomaatiksi ja diplomaatti olen ollut 20 vuotta. Ulkoministeriöstä on tullut kotini ja perheeni. En kuitenkaan voi enää olla osa tätä veristä, järjetöntä ja täysin tarpeetonta häpeällisyyttä, Bondarev toteaa.