Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen seurasi historiallista hakemusten luovutustapahtumaa – katso kuvat tilaisuuden etenemisestä

Suomi toimitti yhdessä Ruotsin kanssa historialliset Nato-hakemukset puolustusliiton pääsihteeri Jens Stoltenbergille tänä aamuna kello yhdeksän. Suomen Nato-suurlähettiläs on Klaus Korhonen ja Ruotsin Axel Wernhoff.

9.18: Vastaanottamisen jälkeen Nato käsittelee asiaa ja päättää maiden kutsumisesta liittymiskeskusteluihin. Ulkoministeriöstä on arvioitu, että Naton sihteeristöllä olisi valmius ottaa Suomen neuvotteluvaltuuskunta vastaan Brysselissä melko nopeasti, noin muutamassa päivässä kirjeen antamisen jälkeen.

Suomen valtuuskunta keskusteluihin on jo nimitetty. Sen johtajana toimii ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.). Naton neuvotteluryhmää johtaa apulaispääsihteeri Bettina Cadenbach. Lähde: STT.

9.12: Hakemusten luovutus oli hyvin nopea toimenpide, eikä Suomen ja Ruotsin suurlähettiläiltä kuultu puheita. Tilaisuuden lopuksi Stoltenberg tyytyi toteamaan, että on hyvä nähdä molemmat maat saman pöydän ääressä.

Stoltenberg, Korhonen ja Wernhoff astelivat ulos mediatilaisuudesta muutama minuutti sen jälkeen, kun hakemukset oli virallisesti luovutettu. Myös livelähetys päättyi heidän poistuttuaan.

9.09: Stoltenberg sanoo puheessaan, että jokaisella maalla on valta valita oma polkunsa.

– Moni maa on jo osoittanut tukensa Suomen ja Ruotsin jäsenyydelle. Tämä on suuri hetki yhteiselle turvallisuudelle.

9.07: Jäsenyyshakemusten luovutus oli hyvin ripeä toimitus heti tilaisuuden alussa. Stoltenberg kiittelee maita hakemuksista, ja kuvailee päivää hyväksi.

9.07: Jäsenyyshakemusten luovutustilaisuus on alkanut.

9.01: Tilaisuus on alkamaisillaan. Lähetyksessä näkyy tällä hetkellä Suomen ja Ruotsin liput Naton lippujen vieressä. Piakkoin kuvaan astelee Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, jolle jäsenhakemukset toimitetaan.