Lavrovin mukaan Suomen Nato-jäsenyydellä ei ole suurta merkitystä, Venäjä karkottaa kaksi suomalaisdiplomaattia

Venäjä karkottaa kaksi suomalaisdiplomaattia maasta, kertoo Venäjän ulkoministeriö uutistoimisto Reutersin mukaan. Kyseessä on vastatoimi sille, että Suomi on päättänyt karkottaa kaksi venäläisdiplomaattia.

Ulkoministeriön mukaan kyseessä on myös vastatoimi "Suomen vastakkainasettelua lisäävälle asenteelle Venäjää kohtaan", mikä tarkoittanee Suomen pyrkimystä liittyä sotilasliitto Natoon.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puolestaan sanoi niin ikään Reutersille, ettei Suomen ja Ruotsin liittymisellä Natoon ole suurta merkitystä, koska molemmat maat ovat jo pitkään osallistuneet Naton sotaharjoituksiin.

– Nato ottaa niiden alueet huomioon, kun se suunnittelee sotilaallista etenemistään itään, joten tässä mielessä sillä tuskin on paljon väliä. Katsotaan, miten niiden alueita käytännössä Natossa käytetään, Lavrov sanoi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi maanantaina, että Naton mahdollinen laajeneminen Suomeen ja Ruotsiin tulee saamaan aikaan Venäjän vastareaktion. Hän ei tarkentanut, millainen tuo reaktio olisi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka