Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutistoimisto TT: Ruotsin ja Suomen diplomaatit matkustavat Turkkiin lähiaikoina

Ruotsin ja Suomen diplomaatteja matkustaa lähiaikoina Turkkiin selvittämään Turkin vastalauseita Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyteen liittyen. Uutistoimisto TT kertoi asiasta maanantaina Ruotsin ulkoministeriön tietojen pohjalta.

TT:n mukaan Ruotsin ja Suomen edustajat tapaavat Turkin ulkoministeriön edustajia Ankarassa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on kertonut, ettei pidä Suomen ja Ruotsin jäsenyyshakemuksia myönteisenä asiana. Erdogan on perustellut näkemystään sillä, että maat olisivat terroristien turvapaikkoja.

Turkki kertoi maanantaina vaatineensa Ruotsia ja Suomea luovuttamaan 33 henkilöä Turkkiin epäiltynä yhteyksistä terrorismiin. Haavisto kertoi MTV:n uutisille, että kyse saattaa olla jo vuosia vanhasta listasta.

---

Juttua korjattu klo 21.51: Uutisessa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että ulkoministeri Pekka Haavisto ja Ruotsin ulkoministeri Ann Linde matkustaisivat Turkkiin lähiaikoina. Uutistoimisto TT on korjannut uutistaan ja kertoo nyt, että Turkkiin olisi matkustamassa Suomen ja Ruotsin diplomaatteja.