Presidentti Niinistö aikoo soittaa Putinille – "En ole ihminen, joka livahtaa kulman taakse"

Presidentti Sauli Niinistö aikoo soittaa Venäjän presidentille Vladimir Putinille, kertoo uutistoimisto TT. Niinistö sanoi ruotsalaisille viestimille antamassaan haastattelussa aikovansa todeta Putinille, että tilanne on muuttunut, kuten he molemmat tietävät.

– En ole sellainen ihminen, joka vain livahtaa kulman taakse, Niinistö perusteli puhelua.

Hän ei kuitenkaan halunnut kertoa, milloin soitto tulee tapahtumaan. Edellisen kerran presidentit keskustelivat maaliskuussa.

"Venäjän reaktiot olivat odotettuja"

Niinistö sanoi haastattelussa myös, että Venäjän reaktiot presidentti Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin (sd.) torstaiseen tuen ilmaisuun Nato-jäsenyydelle olivat odotettuja. Esimerkiksi Venäjän ulkoministeriö kommentoi, että maa on Suomen Nato-jäsenyyden myötä "pakotettu" vastatoimiin, myös "sotilaallis-teknisiin" sellaisiin.

Niinistön mukaan on epäselvää, mitä nämä uhkaukset käytännössä tarkoittavat.

– En usko, että tulee mitään sotilaallisia hyökkäyksiä. Sen sijaan on hyvin mahdollista, että hybridimaailmassa tapahtuu jotakin, Niinistö ennakoi.

Hän sanoi, että Suomen ja Venäjän suhde tulee muuttumaan eikä paluuta vanhaan aikaan ole.

– Mutta Venäjällä kannattaisi myös olla intressi siihen, ettei rajalla ole suuria jännitteitä koko aikaa.

Suomen ja Ruotsin hyvä liittyä Natoon yhdessä

Niinistö toisti haastattelussa myös, miten Suomen ja Ruotsin olisi hyvä liittyä Natoon yhdessä.

– Sinulla on joku tukenasi, joka voi turvata sinua, ja jolla on sama päämäärää ja samat ajatukset kuin sinulla, hän perusteli.

Niinistö huomautti, että Suomen ja Ruotsin yhteinen liittyminen Natoon olisi merkittävää myös puolustusliiton kannalta. Se antaisi aivan toisenlaisia mahdollisuuksia Itämeren alueen puolustukselle ja suunnittelulle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka