Venäläismedia huomioi Niinistön ja Marinin Nato-ilmoituksen – Tass esittää väitteen Suomen "pikakaistasta"

Venäläismedia huomioi nopeasti tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin (sd.) Nato-kantansa julkistamisen.

Venäläislehti RBC uutisoi asian torstaina aamupäivällä pian kello kymmenen jälkeen. Ennen puoltapäivää uutinen oli luettu sivustolta jo yli 20 000 kertaa.

RBC:n uutinen oli neutraali, siinä todettiin, kuinka "Suomen presidentti ja pääministeri ovat antaneet yhteisen julkilausuman, että Suomen pitäisi hakea välittömästi sotilasliitto Naton jäsenyyttä".

Tass puhuu Suomen "pikakaistasta" Natoon

Venäläisen uutistoimisto Tass väittää uutisessaan, että Suomelle ja Ruotsille saattaa olla "pikakaista" Natoon. Tass kertoi Telegramissa lähteeseensä vedoten, että "Naton pääsihteeri saattaa ilmoittaa jo kesäkuisessa Naton Madridin huippukokouksessa Suomen ja Ruotsin kutsusta Natoon". Uutistoimisto käyttää viestissään sanaa "kutsu".

Tassin lähteen mukaan "Suomi ja Ruotsi voivat liittyä nopeasti Natoon ja jättää kokonaan väliin jäsenyyttä koskevan toimintasuunnitelman monivuotisen vaiheen".

Tass uutisoi torstaina jo heti aamukymmenen jälkeen, että Suomen valtiojohto on ilmoittanut halustaan Suomen pikaisesta Nato-jäsenyydestä.

Tassiin uutinen oli päivätty Tukholmaan ja se siteeraa Suomen tasavallan presidentti Niinistön ja pääministeri Marinin yhteistä julkilausumaa seuraavasti:

"Nato-jäsenyys vahvistaa Suomen turvallisuutta ja Naton jäsenenä Suomi vahvistaa koko puolustusliittoa. Suomen pitäisi hakea välittömästi Naton jäsenyyttä. Toivomme, että tämän päätöksen tekemiseen tarvittavat kansalliset toimenpiteet tehdään lähipäivinä".

Tassin mukaan Suomessa kiihtyi huhtikuun alussa keskustelu maan liittymisestä Natoon ja Naton "pääjäsenet" kannattavat Suomen jäsenyyttä. Tass kertoo, että enemmistö Suomen kansanedustajista kannattaa liittymistä Natoon.

Presidentti Niinistön Tass toteaa aiemmin sanoneen, että "Suomen mahdollinen liittyminen Natoon ei ole suunnattu muita maita vastaan. Sen päätarkoitus on kansallisen turvallisuuden vahvistaminen".

Samassa yhteydessä Tass uutisoi myös Ruotsin Nato-harkinnan muodollisen prosessin etenemistä.

Puolenpäivän jälkeen Tass uutisoi Telegrammissa, kuinka Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja on todennut, että "Suomen liittyminen Natoon on historiallinen askel, joka edistää Euroopan turvallisuutta".

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka