Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Korea teki jo toisen ohjuskokeen viikon sisällä

Pohjois-Korea on tehnyt jälleen ohjuskokeen, kertovat Etelä-Korean armeija ja Japanin rannikkovartiosto. Edellisestä ohjuskokeesta ehti kulua vain kolme päivää.

Etelä-Korean armeijan mukaan lyhyen kantaman ballistinen ohjus ammuttiin sukellusveneestä Sinpon tukikohdan vesiltä Japaninmereen.

Kyseessä oli jo Pohjois-Korean 15. ohjuskoe tänä vuonna. Maahan kohdistetut voimakkaat talouspakotteet, sen paremmin kuin Yhdysvaltojen ehdotukset neuvotteluista, eivät ole hillinneet aseohjelmien kehittämistä.

Yhdysvallat varoitti perjantaina, että Pohjois-Korea saattaa olla valmistautumassa myös ydinkokeeseen Punggye-rin tukikohdassa jo tässä kuussa.

Ydinkoe voitaisiin tehdä joko tiistaina, jolloin Etelä-Korean uuden presidentin Joon Suk-jeolin on määrä vannoa virkavalansa tai myöhemmin kuluvassa kuussa, kun Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin on määrä vierailla Japanissa ja Etelä-Koreassa.

Pohjois-Korea teki kuusi ydinkoetta ennen kuin Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Yhdysvaltojen tuolloinen presidentti Donald Trump aloittivat tapaamistensa sarjan. Kaksikko tapasi neljästi.