Presidentti Niinistö keskusteli eduskunnassa turvallisuuspoliittisesta selonteosta: "Työ on enää loppusilausta vailla"

Presidentti Sauli Niinistö on keskustellut tänään eduskunnassa valtioneuvoston ajankohtaisselonteosta sekä Suomen turvallisuuden vahvistamisesta. Niinistön mukaan selontekoa koskeva työ on enää loppusilausta vailla.

Niinistö tapasi eduskunnan puhemiehistön, ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien puheenjohtajat, ulkoministerin sekä eduskuntaan valittujen puolueiden johtoa.

– Kävimme jälleen perusteellisen keskustelun käynnissä olevasta selontekoprosessista sekä sen seuraavista askeleista, Niinistö kertoo tiedotteessa.

Eduskunta käsittelemässä selonteossa käydään läpi Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ympäristön muutosta.

– Tilannekuva on yhteinen. Etenemme suunnitelmallisesti ja yhdessä. Päämäärä on selvä: Suomen turvallisuuden takaaminen kaikissa oloissa, Niinistö arvioi.

"Kansainvälisissä keskusteluissa rohkaisevaa tukea"

Niinistö toistaa myös, että hän kertoo oman kantansa Suomen Nato-jäsenyyteen viimeistään 12. toukokuuta.

– Olen keväällä käymissäni kansainvälisissä keskusteluissa saanut rohkaisevaa tukea Suomen ratkaisuille. Nämäkin keskustelut jatkuvat, hän kertoo.

Edellisen kerran vastaava tapaaminen eduskunnassa järjestettiin 10. maaliskuuta. Presidentti jatkaa keskusteluja eduskunnan kanssa tapaamalla eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan huomenna.

Eilen Niinistö keskusteli eduskunnan puolustusvaliokunnan kanssa etäyhteydellä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka