Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Outokumpu paisutti tulostaan ja liikevaihtoaan – liikevaihtoa yli miljardi lisää

Ruostumatonta terästä valmistavan Outokummun oikaistu liiketulos kasvoi tammi-maaliskuussa 313 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 116 miljoonasta eurosta. Liikevaihto paisui peräti 2,8 miljardiin euroon 1,7 miljardista eurosta.

Yhtiön mukaan ruostumattoman teräksen toimitusmäärät ja hinnat nousivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä sekä vuoden takaiseen että viime vuoden viimeiseen neljännekseen verrattuna.

– Outokumpu suoriutui hyvin vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä riippumatta Venäjän aggressiivisen hyökkäyksen ja Ukrainan sodan aiheuttamasta epävarmuudesta, kertoo toimitusjohtaja Heikki Malinen tiedotteessa.

Hänen mukaansa kaikki liiketoiminta-alueet tekivät ensimmäisellä neljänneksellä hyvän tuloksen. Yhtiö jatkoi asemansa vahvistamista Amerikoissa, mikä tukee liiketoiminnan maantieteellistä hajauttamista. Ensimmäisen neljänneksen tulos oli hyvä myös Euroopassa.

– Raaka-aineiden, energian ja logistiikan hinnat nousivat merkittävästi, mutta onnistuimme hyvin kustannusten hallinnassa. Jatkossa kiinnitämme jatkuvaa huomiota tuotannon tarveaineiden kulutukseen hillitäksemme inflaatiopaineita, Malinen sanoo.

Hän kertoo, että Outokumpu on saavuttanut nyt 237 miljoonan euron kumulatiivisen parannuksen käyttökatteeseen, mikä on hyvin lähellä tavoitetta parantaa käyttökatetasoa 250 miljoonalla eurolla.