Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusien autojen rekisteröinneissä iso pudotus – saatavuus poikkeuksellisen huono

Suomessa ensirekisteröitiin huhtikuussa reilut 6 400 uutta henkilöautoa, 27 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Autoalan Tiedotuskeskus kertoo, että uusien autojen saatavuus on edelleen poikkeuksellisen huono. Koronapandemian aikana kasvanut komponenttipula on vain syventynyt Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Tiedotuskeskus kertoo, että uusien autojen tilauskannat ovat kasvaneet lähes puolen vuoden rekisteröintejä vastaavalle tasolle. Normaalisti tilauskanta on noin kahden kuukauden rekisteröintien mittaluokkaa.

Vuoden alusta ensirekisteröintejä on kertynyt reilut 28 000, mikä on lähes neljänneksen vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla.

Huhtikuun ensirekisteröinneistä reilut 12 prosenttia oli täyssähköautoja ja 18,5 prosenttia ladattavia hybridejä. Dieselautojen osuus jäi 9,4 prosenttiin.

Pula uusista autoista on näkynyt myös Ruotsin ensirekisteröintitilastoissa, kertoo uutistoimisto TT. Koko vuoden aikana rekisteröinnit ovat vähentyneet 19 prosenttia vuodentakaisesta. Huhtikuussa rekisteröitiin liki 22 000 uutta autoa, joista 48 prosenttia oli ladattavia ja 25 prosenttia täyssähköautoja.