Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläistieto: Putin menossa syöpäleikkaukseen – ei halua luovuttaa väliaikaisia valtaoikeuksia maan lain mukaisesti pääministerille

Venäjän Facebookiksi kutsutussa Telegram-sovelluksessa uutisia julkaiseva venäläinen General SVR -palvelu kertoi vapunaattona, että presidentti Vladimir Putin on menossa syöpäleikkaukseen toukokuussa.

Venäläistietojen mukaan Putin ei kuitenkaan halua luopua vallasta eli luovuttaa maan lain mukaisesti presidentin tehtäviä väliaikaisesti pääministerille. Putin aikoo nimetä entisen turvallisuuspalvelun johtajan Nikolai Patrushevin "väliaikaiseksi vastuuhenkilöksi".

Patrushevia, 70, on pidetty jo pitkään yhtenä Putinin läheisimmistä luottomiehistä. Hän on tiettävästi yksi Ukraina-hyökkäyksen päästrategeista ja tukee Putinin kovan aggression linjaa.

General SVR on hieman salaperäinen tietolähde, jonka johdossa on entisiä Venäjän armeijan korkeita upseereita. General SVR on julkaissut useita Putinin kannalta ikäviä uutisia (mm. tietoja presidentin sairauksista), mutta Venäjän johto ei ole silti vaimentanut sitä.

General SVR:n mukaan Putinin oli tarkoitus mennä syöpäleikkaukseen jo huhtikuussa, mutta leikkausta on lykätty Ukrainan erikoisoperaation vuoksi. Venäläislähteen mukaan Putinin leikkaus ei ole äärimmäisen kiireellinen, mutta ei myöskään siirrettävissä loputtomasti.

Venäjän hallinto ei ole vahvistanut eikä kiistänyt General SVR:n tietoja.