Venäjän iskuissa Itä-Ukrainassa kuoli kahdeksan siviiliä, kertovat kuvernöörit

Kahdeksan siviiliä on kuollut Venäjän tykistötulituksessa Itä-Ukrainan Donetskissa ja Harkovassa, kertoivat alueiden kuvernöörit sunnuntaina.

Lymanin kaupungissa Donetskin alueella kuoli neljä ja haavoittui 11 ihmistä, kertoi kuvernööri Pavlo Kyrylenko Telegram-viestipalveussa.

Lisäksi yksi ihminen kuoli vammoihinsa Lymanin lähellä, Krylenko lisäsi.

Lyman on entinen rautateiden solmukohta, joka tunnetaan nimellä "punainen kaupunki" punatiilisten teollisuusrakennusten takia. Se on yksi niistä paikoista, joiden otaksutaan joutuvan venäläisjoukkojen hallintaan Ukrainan joukkojen vetäydyttyä sieltä.

Harkovan kaupungissa ja sitä ympäröivillä alueilla kolme ihmistä kuoli ja kahdeksan haavoittui tykistötulen osuttua asutusalueille, kertoi Harkovan alueen kuvernööri Oleh Synjehubov Telegramissa.

Venäjällä tulipalo puolustusministeriön laitoksessa lähellä Ukrainan rajaa

Venäjällä syttyi sunnuntaina tulipalo puolustusministeriön laitoksessa Belgorodin alueella lähellä Ukrainan rajaa. Yksi ihminen sai lieviä vammoja, kertoi kuvernööri Vjatsheslav Gladkov Telegram-viestipalvelussa.

Sosiaalisessa mediassa näkyi, kuinka mustat savupatsaat nousivat alueelta. Lisäksi näkyi poliiseja, jotka ohjasivat liikennettä pois paikalta ja helikoptereita pyörimässä alueen yläpuolella, kertoi CNN.

Niin ikään Ukrainan rajan läheisyydessä olevan Kurskin alueen kuvernööri kertoi aiemmin Telegramissa, että osa rautatiesiltaa oli romahtanut. Henkilövahinkoja ei sattunut.

– Kyse oli sabotaasista. Rikostutkinta on aloitettu, sanoi kuvernööri Roman Starovoit.

Hän ei nimennyt ukrainalaisia sabotaasin tekijöiksi ja lupasi lisätietoja myöhemmin.

Venäjä on syyttänyt monesti Ukrainan joukkoja Venäjän maa-alueelle tehdyistä hyökkäyksistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka