Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyllands-Posten: Tanskalainen mies kuollut taistelussa venäläisjoukkoja vastaan Ukrainassa

25-vuotias, tanskalainen mies on kuollut Ukrainan sodassa, kertoo tanskalaislehti Jyllands-Posten nojaten Ukrainan Tanskan suurlähetystöltä saamiinsa tietoihin.

Suurlähetystön mukaan Ukrainassa tapetun miehen sukulaiset ottivat suurlähetystöön yhteyttä ja pyysivät apua miehen ruumiin kuljettamiseksi kotiin Ukrainasta. Suurlähetystö kuitenkin painottaa, ettei Ukrainan ulkoministeriö ole kyennyt toistaiseksi vahvistamaan miehen kuolemaa virallisesti.

Miehen väitetään matkustaneen Ukrainaan Venäjän hyökkäyssodan käynnistymisen jälkeen. Hänen kerrotaan rekisteröityneen maaliskuussa Ukrainan Tanskan suurlähetystöön ja ilmoittaneen aikeistaan värväytyä Ukrainan armeijaan taistelemaan Venäjää vastaan.

Jyllands-Postenin mukaan miehen kuolinolosuhteet eivät ole tiedossa. Kyse olisi kuitenkin ensimmäisestä tiedossa olevasta Ukrainan armeijaan värväytyneen tanskalaisen kuolemasta. Tanskan ulkoministeriö ei ole myöskään kyennyt vahvistamaan miehen kuolemaa, mutta ilmoittaa käyvänsä vuoropuhelua Ukrainan viranomaisten kanssa.

Ukrainan ulkoministeriön mukaan Ukrainan armeijan kansainväliseen aluepuolustuslegioonaan on saapunut tähän mennessä yli 20 000 ulkomaalaista taistelijaa.

Amerikkalaismedia Foreign Policyn toimittaja Jack Detsch kertoi perjantaina viestipalvelu Twitterissä, että nyt ilmoitetun tanskalaismiehen kuoleman lisäksi perjantain kuluessa liikkui tietoja myös amerikkalaisen ja brittiläisen vapaaehtoistaistelijan kuolemasta.