Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valio myy Venäjän-toimintonsa venäläiselle Velkom Groupille – kauppa toteutuu heti

Valio kertoo myyvänsä Venäjän-toimintonsa venäläiselle elintarvikkeiden valmistajalle Velkom Groupille. Kauppa toteutuu heti, eli Valion toiminta Venäjällä on nyt kaupan toteuduttua loppunut. Kauppa sisältää Valion Venäjän-toiminnot ja sulatejuustotehtaan Moskovan lähellä Ershovossa. Siihen kuuluu myös Venäjällä myytävä ja valmistettava Viola-sulatejuustotuotemerkki, eli uusi omistaja voi halutessaan jatkaa sen valmistusta ja myyntiä maassa. Sen sijaan Suomessa valmistettavien ja myytävien Valio Viola -tuorejuustojen tuotemerkkioikeudet eivät kuulu kauppaan. Osapuolet ovat päättäneet olla julkistamatta kauppasummaa.

Valion brändi näkyy edelleen Venäjällä

Valion brändi tulee kuitenkin näkymään vielä jonkin aikaa Venäjällä. Yrityksen mukaan kyse on siitä, että pakkausmateriaalit käytetään loppuun ja odotetaan tuotteiden säilyvyysaikojen päättymistä. Ostajan tulee lopettaa kauppaan kuulumattomien brändien käyttö vuoden loppuun mennessä.

Valion Venäjän liikevaihto vuonna 2020 oli 87 miljoonaa euroa, mikä oli noin viisi prosenttia yrityksen globaalista liikevaihdosta. Päätös Venäjän-toiminnoista luopumisesta tehtiin maaliskuun alussa.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan teki toimintamme jatkamisesta Venäjällä mahdotonta niin eettisesti kuin liiketoiminnan kannalta. Venäjältä poistuminen tässä tilanteessa on osoittautunut vaikeaksi Venäjän alati muuttuvan paikallisen lainsäädännön ja molemminpuolisten pakotteiden vuoksi. Olemme etsineet ratkaisuja ja sopivaa ostajaa koko kevään ajan. Kaupan myötä saamme tämän prosessin päätökseen ja toimintamme Venäjällä loppuu, sanoo Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme tiedotteessa.

Kaupan myötä myös Valion Venäjän-henkilöstö siirtyy Velkom Groupille.