Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittitiedustelu: Venäjä pyrkii saartamaan ukrainalaisten asemia idässä

Britannian sotilastiedustelu arvioi Venäjän pyrkivän saartamaan ukrainalaisten linnoittamia asemia Itä-Ukrainassa, tviittaa Britannian puolustusministeriö. Sen mukaan Venäjä näyttää vallanneen Kreminnan kaupungin ukrainalaisilta.

Raskaita taisteluja käydään myös Izjumin eteläpuolella, missä venäläisjoukot pyrkivät etenemään kohti Slovjanskin ja Kramatorskin kaupunkeja. Zaporizhzhjassa ukrainalaiset ovat vahvistaneet puolustusasemiaan ja odottavat venäläisten hyökkäävän etelästä, brittitiedustelu arvioi.

Britannian puolustusministeriö: 15 000 venäläissotilasta kuollut hyökkäyssodan aikana

Britannian puolustusministeriön arvion mukaan 15 000 venäläistä sotilasta on kuollut Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan aikana. Britannian puolustusministeri Ben Wallace kertoi tiedoista maan parlamentin alahuoneelle maanantaina.

Aiheesta kirjoittaa muun muassa New York Times.

Puolustusministeriön arvio on korkea verrattuna sotilasliitto Naton kuukauden takaiseen arvioon, jonka mukaan venäläissotilaita olisi kuollut 7 000–15 000. Ukrainan arvio sen sijaan on huomattavasti korkeampi, sen mukaan venäläissotilaita olisi kuollut noin 21 900.

Britannian puolustusministeriön arvion mukaan Venäjä on myös menettänyt hyökkäyssodassa yli 2 000 panssaroitu ajoneuvoa sekä yli 60 helikopteria ja hävittäjää.