Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Zelenskyi kutsui Venäjän armeijaa terroristijärjestöksi ja vertasi sen toimintaa Mariupolissa natseihin

Ukrainan presidentti tuomitsi puheessaan myös Venäjän lauantaina Odessaan tekemän ohjusiskun, jossa kuoli kahdeksan ihmistä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kuvaili lauantai-illan puheessaan Venäjää terroristivaltioksi ja vertasi sen joukkojen toimintaa Mariupolissa natsien toimintaan.

Facebookissa julkaistusta videosta ovat uutisoineet useat kansainväliset mediat.

Zelenskyi kertoi puheessaan, että Venäjän joukkojen rikoksista Mariupolin asukkaita vastaan saadaan koko ajan uutta tietoa.

– Miehittäjien tappamien ihmisten hautoja löydetään. Kyse on kymmenistä tuhansista Mariupolin asukkaista, Zelenskyi sanoi puheessaan The Guardianin mukaan.

Zelenskyin mukaan Venäjä lähettää edelleen ukrainalaisia leireille, joiden kautta heidät pakkosiirretään Venäjälle. Zelenskyi vertasi näitä leirejä natsien keskitysleireihin.

– Ukrainalaiset, jotka ovat pysyneet leireillä elossa, lähetetään pidemmälle miehitetyille alueille ja Venäjälle. Myös lapsia karkotetaan toivoen, että he unohtavat missä heidän kotinsa on ja mistä he ovat kotoisin.

Zelenskyi sanoi, että Venäjän toimet riittävät osoittamaan maailmalle, että Venäjän armeija on terroristijärjestö.

Zelenskyi tuomitsi puheessaan Venäjän ohjusiskun Odessaan hirmutekoina. Hänen mukaansa iskussa on kuollut kahdeksan ihmistä, joista yksi oli kolme kuukautta vanha tyttövauva.

– Miten hän uhkasi Venäjää? Zelenskyi kysyi puheessaan.

CNN:n mukaan presidentin kansliapäällikkö Andriy Yermak oli kertonut aiemmin lauantaina 18 haavoittuneesta ja kuudesta kuolonuhrista. Tuolloin hän arveli, että uhreja saattaa löytyä lisää.

Zelenskyin mukaan Ukraina onnistui ampumaan alas kaksi ohjusta, mutta viisi ohjusta osui Odessan kaupunkiin.

Zelenskyi kertoi, että Venäjä olisi laukaissut ohjukset Kaspianmerellä sijaitsevalta lentotukialukseltaan. Hän lupasi oikeutta kuolonuhreille.