Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Ranskassa Macronin ja Le Penin kisa ratkeaa tänään – siirtolaisia kuljettanut alus upposi Libanonin edustalla

Asiantuntija: Yhdyskuntapalvelua voisi käyttää nykyistä useammin

Vapaudessa suoritettava yhdyskuntapalvelu on vakiinnuttanut asemansa vaihtoehtona ehdottomalle vankeusrangaistukselle. Rikosseuraamuslaitoksen asiantuntijan mukaan yhdyskuntapalvelua voisi hyödyntää vielä enemmän ja antaa nykyistä useammalle syytetylle mahdollisuus päästä arvioon yhdyskuntapalvelun suorittamisen edellytyksistä.

Tilastokeskuksen tuomiotilastojen mukaan muuntokelpoisista ehdottomista vankeusrangaistuksista muunnettiin toissa vuonna yhdyskuntapalveluksi vajaa kolmannes.

Etyj kertoo sotilastarkkailijoitaan otetun kiinni Itä-Ukrainassa

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin kansainvälisiä sotilastarkkailijoita on otettu kiinni Ukrainassa, järjestö kertoo Twitterissä.

Etyj sanoo olevansa äärimmäisen huolestunut siitä, että tarkkailuoperaation jäseniltä on riistetty heidän vapautensa Itä-Ukrainan Donetskissa ja Luhanskissa. Etyj jatkaa käyttävänsä kaikkia mahdollisia kanavia edistääkseen tarkkailijoiden vapauttamista.

Järjestö ei anna tviitissään tarkempia tietoja siitä, kuinka monta tarkkailijaa alueella olisi otettu kiinni.

Yhdysvaltain ulko- ja puolustusministeri vierailevat Kiovassa

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken vierailee Kiovassa tänään. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi eilen, että Blinkenin lisäksi Kiovaan saapuu puolustusministeri Lloyd Austin.

Kyseessä on Yhdysvaltain ensimmäinen virallinen vierailu Ukrainaan sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan kaksi kuukautta sitten.

Myös Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on aikaisemmin sanonut olevansa halukas käymään Kiovassa. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan tällaista vierailua ei kuitenkaan ole nyt suunnitteilla. (Lähde: AFP)

Siirtolaisia kuljettanut alus upposi Libanonin edustalla - kymmeniä pelastettu, useita kateissa

Lähi-idässä sijaitsevan Libanonin edustalta on pelastettu yli 40 ihmistä sen jälkeen, kun noin 60:tä siirtolaista kuljettanut alus upposi. Ainakin yhden lapsen tiedetään kuolleen. Libanonin liikenteestä vastaava ministeri Ali Hamie kertoi asiasta paikalliselle medialle.

Hamien mukaan kadonneita etsitään yhä.

Libanon on jo pidempään kärsinyt hankalasta talouskriisistä. Kriisin aikana yritykset päästä maasta pois meriteitse ovat lisääntyneet. Moni yrittää päästä luvatta Euroopan unioniin kuuluvalle Kyprokselle, joka sijaitsee alle 200 kilometriä Libanonista. (Lähde: AFP)

Useiden ihmisten pelätään kuolleen laittomassa öljynjalostamossa tapahtuneessa räjähdyksessä Nigeriassa

Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Nigeriassa useiden ihmisten pelätään kuolleen räjähdyksessä laittomalla öljynjalostamolla, kertoo paikallinen järjestö. Paikallismedioiden mukaan yli sata ihmistä on kuollut räjähdyksessä.

Poliisi on vahvistanut räjähdyksen ja kertonut, että se tapahtui perjantaina. Viranomaiset eivät kuitenkaan kertoneet henkilövahingoista.

Nigeria on Afrikan suurin raakaöljyä tuottava maa. (Lähde: AFP)

Ranskassa Macronin ja Le Penin kisa ratkeaa tänään

Ranskassa äänestetään tänään presidentinvaalien toisella kierroksella. Vastakkain ovat istuva presidentti Emmanuel Macron ja äärioikeiston Marine Le Pen, jotka saivat vaalien ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä.

Vaaleja edeltäneissä kyselytutkimuksissa Macron on ollut suositumpi.

Äänestyspaikat avaavat ovensa aamuyhdeksältä Suomen aikaa, ja ensimmäisiä tuloksia odotetaan julki iltayhdeksältä äänestyspaikkojen sulkeutumisen jälkeen.

Sloveniassa parlamenttivaaleissa väännetään kättä ennen muuta pääministeristä

Sloveniassa kansalaiset suuntaavat tänään vaaliuurnille parlamenttivaaleissa.

Vaaleista povataan ennakkoon jännitysnäytelmää valtaa pitävän konservatiivisen Slovenian demokraattisen puolueen ja nahkansa luoneen entisen vihreän puolueen, nykyisen Vapausliikkeen, välillä. Molempien puolueiden kannatus on ollut 26 prosentin tuntumassa.

Parlamenttivaaleissa keskiöön on noussut jatkokaudelle pyrkivän oikeistokonservatiivisen pääministerin Janez Jansan asema. Kymmenettuhannet ihmiset ovat osallistuneet vaalien lähestyessä säännöllisiin mielenosoituksiin, joissa on osoitettu tyytymättömyyttä istuvan pääministerin itsevaltaisiin otteisiin. (Lähde: AFP)

Tyson Fury pitää kiinni nyrkkeilymestaruudestaan - kukisti Dillian Whyten Wembleyllä 94 000 fanin edessä

Brittinyrkkeilijä Tyson Fury on ottanut maanmiehestään Dillian Whytesta voiton WBC-liiton mestaruusottelussa ja pitää kiinni raskaan sarjan nyrkkeilymestaruudestaan.

Fury kukisti vastustajansa kuudennessa erässä Lontoon Wembleyllä kaikkiaan 94 000 fanin katseiden alla.

Furylla, 33, oli kamppailussa paljon pelissä, sillä mestariottelija oli kertonut ottelun olevan hänen uransa viimeinen. Britti on otellut ammattilaisena tappiotta, ennen Whyten kohtaamista hänellä oli tilillään 31 voittoa ja yksi ratkaisematon.

Whytelle, 34, MM-titteliottelu oli uran ensimmäinen. (Lähde: AFP)