Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat paljasti kehittäneensä pikavauhtia täysin uuden asejärjestelmän, joka on räätälöity juuri Ukrainan tarpeisiin

Yhdysvaltain puolustusministeriö paljasti tänään, että sen varastoista toimitetun aseavun lisäksi se on myös pikatahtia kehittänyt ainakin yhden täysin uuden asejärjestelmän, joka on varta vasten räätälöity Ukrainan tarpeisiin.

Puolustusministeriön lehdistösihteeri John Kirby kertoi, että Yhdysvaltain ilmavoimat olivat nopealla aikataululla kehittäneet uuden lennokkijärjestelmän Ukrainan tarpeiden perusteella.

Tänään julkaistuun 800 miljoonan dollarin aseapupakettiin kuuluu yli 120 Phoenix Ghost -lennokkia.

– Se tarjoaa samanlaista suorituskykyä aiemmin toimittamiimme Switchblade-lennokkeihin verrattuna. Samanlaisia, muttei aivan vastaavaa. Phoenix Ghostin ja Switchbladen kykyjen laajuudessa on eroja, Kirby kertoi toimittajille CNN:n mukaan.

Kirby ei kuitenkaan paljastanut mitä nämä erot ovat, eikä myöskään sitä, aloitettiinko lennokin kehittäminen jo ennen Venäjän hyökkäystä, vai onko se valmistunut vain vajaan kahden kuukauden aikana.

Yhdysvaltain jo aiemmin Ukrainalle toimittamat Switchblade-lennokit ovat niin sanottuja vaanivia ammuksia, jotka voidaan laukaista kohdealueen yläpuolelle, jossa ne kuvaavat maastoa ja iskevät kohteeseen ohjaajan käskystä sen ilmestyessä näkyviin. Ne myös tarjoavat jatkuvaa kamerakuvaa ohjauslaitteeseen. Laitteita kutsutaan myös "kamikaze-drooneiksi".