Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israel on tehnyt ilmaiskuja Gazan kaistalle – Israelin asevoimilla ja Hamasilla on eri näkemykset kohteesta

Israel on tehnyt varhain tiistaina ilmaiskuja Gazan kaistalle, kertovat palestiinalaislähteet. Lisäksi Israelin asevoimat on kertonut Twitterissä iskeneensä alueelle.

Gazan alueelta ammuttiin aiemmin raketti Israeliin. Israelin ohjuspuolustusjärjestelmän kerrotaan pysäyttäneen raketin.

Israel sanoo iskeneensä äärijärjestö Hamasin kohteeseen. Israelilaislehti Haaretz kirjoittaa, että raporttien mukaan maanantaisen raketin takana olisi ollut äärijärjestö Islamilainen jihad. Mikään ryhmä ei kuitenkaan tiettävästi ole ottanut iskua nimiinsä.

Israelin kerrotaan iskeneen Gazan eteläosaan. Hamasin edustajan mukaan iskut osuivat tyhjiin kohteisiin. Hamas kertoi myös avanneensa tulen Israelin ilmavoimien koneita kohti.

Gazassa olleiden silminnäkijöiden ja turvallisuuslähteiden mukaan kukaan ei haavoittunut tai loukkaantunut iskussa. Haaretzin mukaan myöskään Israelissa ei ole raportoitu haavoittumisista.

Jännitteet Israelin ja palestiinalaisten välillä ovat olleet jälleen uutisotsikoissa Jerusalemin väkivaltaisuuksien takia. Niissä haavoittui yli 170 ihmistä, joista suurin osa on palestiinalaisia.

Noin Espoon kokoinen Gazan kaista on ollut saarrossa yli vuosikymmenen. Israel julisti saarron vuonna 2007, kun Hamas oli noussut valtaan Gazassa. Saarto vaikuttaa alueen palestiinalaisten jokapäiväiseen elämään.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.