Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikenne Parikkalan tilapäisellä rajanylityspaikalla pysähtyy – EU:n Venäjälle asettamat pakotteet hiljensivät kuljetukset

Rajanylitysliikenne Parikkalan tilapäisellä rajanylityspaikalla Etelä-Karjalassa pysähtyy toistaiseksi tiistaista alkaen, kertoi Rajavartiolaitos lauantaina.

Päätöksen liikenteen pysäyttämisestä tekivät Kaakkois-Suomen alueen ja Viipurin alueen rajavaltuutetut.

Rajavartiolaitoksen mukaan rajanylityspaikan liikennöinti on kuluneen viikon aikana loppunut käytännössä kokonaan EU:n Venäjälle asettamien pakotteiden takia. Liikenne on pysäytetty toistaiseksi.

– (Liikennöinti voidaan aloittaa) kun on sille edellytykset, eli kun pakotteisiin tulee muutoksia, sanoi Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja, everstiluutnantti Jukka Lukkari STT:lle.

Parikkalan tilapäisen rajanylityspaikan kautta on tehty puukuljetuksia. Lukkarin mukaan rajanylityspaikalla on liikennöinyt pääasiassa Venäjän kilvissä olevia kuorma-autoja. Liikennöintimäärät ovat kuitenkin olleet pitkään vähäisiä.

Lukkarin mukaan rajanylityspaikalla työskennellyttä henkilökuntaa voidaan kohdistaa esimerkiksi maastorajan valvomiseen.

– Rajanylityspaikan alueella kuitenkin ollaan vaikka liikenne olisi pysäytetty, ei sieltä mihinkään lähdetä.