Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kreml: Putin punnitsee toimia Venäjän turvallisuuden vahvistamiseksi, jos Suomi tai Ruotsi liittyy Natoon

Venäjän presidentti Vladimir Putin punnitsee toimenpiteitä Venäjän turvallisuuden vahvistamiseksi, jos Suomi tai Ruotsi liittyy Natoon.

Putin harkitsee toimia sen jälkeen, kun puolustusministeriö on esittänyt hänelle ehdotuksensa aiheesta, sanottiin Kremlistä torstaina.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Puhuessaan toimittajille puhelinkonferenssissa Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, että ministeriö tarvitsee vielä aikaa ehdotusten kokoamiseen.

Aiemmin Putinin läheisimpiin liittolaisiin kuuluva Dmitri Medvedev varoitti Natoa, että Venäjän täytyisi vahvistaa puolustustaan alueella, jos Suomi ja Ruotsi liittyvät puolustusliittoon.

Medvedev: Venäjä ryhtyy toimiin Itämeren alueella, jos Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon

Ison-Britannian ulkoministeri: "Ruotsi ja Suomi voivat vapaasti valita tulevaisuutensa ilman häirintää"

Venäjän varaulkoministeri Aleksandr Gruško liittyi myös Venäjältä tulleisiin varoituksiin siitä, että maa on pakotettu ryhtymään turvatoimiin, jos Ruotsi ja Suomi päättävät liittyä Natoon.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Gruško sanoi, että jäsenyys puolustusliitossa johtaa "ei-toivotuimpiin seurauksiin". Reutersin uutisointi perustuu venäläisen uutistoimisto Tassin kertomaan.

Ison-Britannian ulkoministeri Liz Truss puolestaan tviittasi, että Venäjän uhat Pohjoismaita ja Baltian maita kohtaan eivät ole uutta ja vain vahvistavat yhtenäisyyttä.

– Ruotsi ja Suomi voivat vapaasti valita tulevaisuutensa ilman häirintää – Britannia tukee mitä tahansa ne päättävät, Truss kirjoitti.