Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä väittää tuhannen ukrainalaissotilaan antautuneen Mariupolissa, Ukraina kieltää – katso kiistelty video

Venäjä väittää yli 1 000 merijalkaväen sotilaan antautuneen saarretussa Mariupolin satamakaupungissa, kirjoittavat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja yhdysvaltalainen CNN.

Kaupungin apulaispormestarin Serhiy Orlov kiistää väitteen ja sanoo BBC:lle ukrainalaisjoukkojen jatkavan taisteluita.

Venäjän valtiollisella televisiokanavalla esitettiin keskiviikkona videomateriaalia ukrainaissotilaista, joiden väitettiin antautuneen. Samaa videomateriaalia näkyy myös BBC:n uutislähetyksessä ajassa 1:05. Voit katsoa Youtubessa julkaistun lähetyksen tästä:

BBC:n tietojen mukaan taistelut ovat jatkuneet etenkin terästehdas Azovstalin lähettyvillä, joka on tiettävästi edelleen Ukrainan joukkojen hallussa.

CNN:n torstaina julkaiseman arvion mukaan Mariupolin taistelut ovat nyt kriittisessä vaiheessa.

Mariupolin kaupunki on ollut viikkokausia Venäjän joukkojen saartamana ja pahimmillaan sadat tuhannet siviilit ovat olleet kaupungissa loukussa ilman sähköä, vettä ja ruokaa. Mariupolin on arvioitu olevan Venäjän tärkeimpiä kohteita, koska kaupunki tarjoaisi maareitin Krimin niemimaalle.