Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä ei innostunut ehdotuksesta vaihtaa petturioligarkkia sotavankeihin

Venäjä ei vaikuta kiinnostuneelta vaihtamaan ukrainalaisoligarkki Viktor Medvedtshukia ukrainalaisiin sotavankeihin. Ukraina kertoi tiistaina ottaneensa Medvedtshukin kiinni erikoisoperaatiossa.

Maanpetoksesta epäilty Medvedtshuk pakeni kotiarestistaan sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan Venäjä ei ole ollut yhteydessä Medvedtshukiin, jota pidetään yhtenä presidentti Vladimir Putinin läheisimmistä liittolaisista Ukrainassa.

Kun Peskovilta kysyttiin, haluaisiko Venäjä vaihtaa Medvedtshukin, Peskov vastasi, että kyseessä on varakas liikemies, joka on Ukrainan kansalainen ja ulkomainen poliitikko, kertoi BBC.

Medvedtshukin kiinniotosta kertoi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi. Samalla hän julkaisi kiinniotetusta Medvedtshukista kuvan, jossa tällä on Ukrainan armeijan asepuku päällään.

– Jos Medvedtshuk on päättänyt laittaa päälleen sotilaspuvun, häntä koskevat sodankäynnin säännöt, Zelenskyi sanoi puheessaan.

Putinin arveltiin kaavailleen Medvedtshukia Ukrainan johtoon

Myös lakimiehenä ja kansanedustajana toiminut Medvedtshuk on yksi Ukrainan rikkaimmista ihmisistä. Hän oli skandaaleissa marinoituneen Ukrainan entisen presidentin Leonid Kutshman kansliapäällikkönä vuosina 2002–2005.

Medvedtshukilla on läheiset suhteet presidentti Putiniin. Medvedtshuk on itse kertonut, että Putin on hänen nuorimman tyttärensä kummisetä.

Venäjän hyökkäyksen alkaessa muun muassa yhdysvaltalaislehti Newsweekin haastattelemat asiantuntijat arvioivat, että Putin aikoisi asettaa Medvedtshukin Ukrainan johtoon sen jälkeen, kun Venäjä olisi saanut Zelenskyin syrjäytettyä.