Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YK: Melkein kaksi kolmasosaa Ukrainan lapsista joutunut jättämään kotinsa

Melkein kaksi kolmasosaa Ukrainan lapsista on joutunut jättämään kotinsa Venäjän hyökättyä Ukrainaan kuusi viikkoa sitten.

Asiasta kertoi YK:n lastenjärjestö Unicefin edustaja Manuel Fontaine maanantaina CNN:n mukaan. Ukrainaan jääneistä, arviolta noin 3,2 miljoonasta lapsesta melkein puolet on vaarassa kärsiä nälästä, hän lisäsi.

Lasten tilanne on pahin Mariupolin ja Hersonin kaupungeissa, joissa lapset perheineen ovat viikkoja eläneet pommisuojissa tai kellareissa ilman juoksevaa vettä, riittävää ruokaa tai terveyspalveluja.

Ukrainan mukaan sodassa on kuollut yli 180 lasta

Venäjän hyökkäyksen jälkeen sodassa on kuollut 183 ja haavoittunut 342 lasta, Ukrainan syyttäjävirasto on kertonut CNN:n mukaan.

Luvut eivät ole kattavia, syyttäjäviraston tiedotteessa huomautetaan, koska sotatoimet ovat yhä käynnissä useilla alueilla.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi aiemmin "kymmenientuhansien" ihmisten kuolleen pelkästään saarretussa Mariupolin kaupungissa. Ukrainan antamia lukuja ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.