Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan joukkoihin kuuluneet teloittivat vangittuja venäläissotilaita lähellä traagista Butshan kylää, kertoo The New York Times

Mahdolliset teloitukset tapahtuivat lähellä Butshan kylää, missä venäläissotilaiden epäillään tehneen joukkomurhan.

Ukrainalaisjoukkojen epäillään teloittaneen vangiksi saamiaan vihollisen sotilaita, kertoo New York Times. Lehti perustaa tietonsa videoon, jonka aitouden se on vahvistanut.

Videolla ilmeisesti georgialaisista vapaaehtoisista koostuva joukko teloittaa haavoittuneen venäläissotilaan. Videolla näkyy myös kolme muuta kuollutta sotilasta, joita on verijälkien perusteella ammuttu päähän.

Video on kuvattu Dmytrivkan kylän pohjoispuolella noin kymmenen kilometrin päässä Butshan kylästä, missä venäläisjoukkojen epäillään syyllistyneen joukkomurhaan. Venäläissotilaat jäivät ukrainalaisten väijytykseen runsas viikko sitten ollessaan vetäytymässä Kiovan läheltä.

– Nämä eivät ole edes ihmisiä, sanoo tuhotun kolonnan jäännöksien joukossa kävelevä sotilas videolla. Hän kertoo myös kahden venäläisupseerin jääneen vangiksi.

Myös Ukrainan puolustusministeriö kertoi Venäjän kolonnan joutumisesta väijytykseen. Puolustusministeriön mukaan väijytys oli ukrainalaissotilaiden "täsmäisku".