Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Timo Soini kehottaa perussuomalaisia pyytämään Jussi Niinistöä takaisin – "Palauttaisi kertaheitolla puolueen uskottavuuden"

Perussuomalaisten pitkäaikainen entinen puheenjohtaja Timo Soini kehottaa perussuomalaisia pyytämään entistä puolustusministeriä Jussi Niinistöä takaisin politiikkaan ja ehdolle ensi vuoden eduskuntavaaleihin.

Soinin mielestä Niinistö, 51, voisi pelastaa perussuomalaiset, joiden kannatus on sulanut viime kuukausina. Torstaina julkaistussa Ylen gallupissa perussuomalaisten kannatus oli 13,6 prosenttia, mikä on alin taso sitten alkuvuoden 2019.

– Persujen kannattaisi pyytää Jussi Niinistö takaisin politiikkaan. Hän on taidoiltaan, kyvyiltään ja johtajaominaisuuksiltaan aivan ylivoimainen ja palauttaisi kertaheitolla puolueen uskottavuuden. Hän on kaikkien aikojen paras puolustusministeri ja istuisi tähän aikaan kuin pahka puuhun, Soini kirjoittaa " plokissaan ".

Maanpuolustuksen tuntijana profiloitunut Niinistö toimi puolustusministerinä vuosina 2015–2019. Silloisen ulkoministeri Soinin ja muiden perussuomalaisten ministerien tavoin Niinistö erosi puolueesta vuoden 2017 puoluekokouksen jälkeen Jussi Halla-ahon noustua puolueen puheenjohtajaksi.

Niinistö oli perustamassa uutta puoluetta Sinistä tulevaisuutta, mutta putosi eduskunnasta vuoden 2019 vaaleissa. Vuodesta 2020 hän on ollut poliittisesti sitoutumaton ja toiminut Keski-Pohjanmaalla sijaitsevan Kannuksen kaupunginjohtajana.

Soinin mielestä Niinistö voisi vetää Uudellamaalla eduskuntavaaleissa vähintään 20 000 ääntä. Hänen mielestään Niinistö myös palauttaisi perussuomalaisten uskottavuutta maaseudun puolustajana ja patoaisi miesäänestäjien pakoa puolueesta.