Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi epäilee kolmekymppistä miestä muun muassa panttivangin ottamisesta ja ampuma-aserikoksesta Kiteellä – mies vaati ex-naisystävänsä tapaamista

Noin kolmekymppistä miestä epäillään muun muassa panttivangin ottamisesta ja ampuma-aserikoksesta Pohjois-Karjalassa viime joulukuussa, kertoo Itä-Suomen poliisi tiedotteessa. Mies on ollut vangittuna joulukuusta lähtien.

Poliisin mukaan epäilty pakotti aseella uhaten entisen naisystävänsä sukulaismiehen autoonsa Kiteellä. Mies pakotti uhrin auton kuljettajaksi aseen piippua tämän selkää vasten painaen ja istuutui poliisin mukaan itse etumatkustajan paikalle pitäen asetta edelleen esillä. Matkan aikana mies ampui laukauksen autoa ajaneen uhrin jalkojen välistä auton lattiaan, minkä lisäksi mies oli poliisin mukaan useaan otteeseen uhannut ampua uhrin, jollei tämä jatka ajamista käskyjen mukaisesti.

Poliisin mukaan miehen tavoitteena oli kidnappaamalla sukulaismies saada entinen naisystävänsä tulemaan esiin ja suostumaan vaatimuksiinsa. Pariskunta oli poliisin mukaan tuolloin eroamassa. Automatkan aikana epäilty oli pakottanut panttivankiuhriaan soittelemaan naisen sukulaisille tämän löytämiseksi ja tapaamisen järjestämiseksi.

Poliisi kertoo saaneensa auton pysäytettyä matkalla Joensuuhun. Kiinnioton yhteydessä auton matkustamon rakenteisiin kätkettynä löytyi ladattu pistooli ja kaksi lipasta.

Epäilty ei poliisin mukaan tehnyt vastarintaa kiinniotossa.

Epäillään uhanneen aseella muitakin

Epäilty oli poliisin mukaan käynyt aiemmin saman päivän aikana aseen kanssa uhkailemassa entisen naisystävänsä siskoa ja tämän miestä Kontiolahdella. Myös tuolloin epäilty oli tehostanut vaatimuksiaan naisystävänsä tapaamisesta uhkailemalla tämän siskoa ampumisella, poliisi kertoo.

Kun mies oli saatu taivuteltua poistumaan siskon asunnosta, mies oli poliisin mukaan ilmoittanut lähtevänsä seuraavaksi Kiteelle, jossa hän uhkasi tappaa entisen naisystävänsä veljen. Veljen luokse menemisen sijasta mies kuitenkin päätyi kidnappaamaan Kiteellä autoonsa vanhemman sukulaismiehen.

Poliisin mukaan samaan epäiltyyn rikoskokonaisuuteen liittyvät myös esitutkinnat muun muassa laittomasta uhkauksesta ja vaaran aiheuttamisesta.