Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoministeri Blinken: USA avustaa Venäjän sotarikosten tutkimisessa kaikin tavoin – kuvasi joukkomurhia "iskuksi palleaan"

Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken kuvasi Ukrainan Butshasta sunnuntaina tulleita tietoja siviilien joukkomurhasta "iskuksi palleaan". Yhdysvaltain ulkoministeriö syytti jo maaliskuussa Venäjän joukkoja sotarikoksista Ukrainassa, ja Blinken lupasi sunnuntaisessa CNN:n haastattelussa kaiken mahdollisen avun niiden tutkintaan.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui sunnuntaisessa CBS-kanavan haastattelussa Butshan tapahtumia kansanmurhaksi. Blinken ei mennyt syytöksissään yhtä pitkälle kuin Zelenskyi, mutta hän lupasi kaiken mahdollisen avun Ukrainan sotatapahtumien tutkintaan.

– Tutkimme tarkasti, dokumentoimme kaiken mitä löydämme, kokoamme tiedot, varmistamme, että kaikilla asiaa tutkivilla instituutioilla ja järjestöillä on kaikki tarpeellinen sen arvioimiseksi, mitä Ukrainassa tapahtui, kuka on vastuussa ja mikä on kokonaiskuva, hän sanoi.

Myös YK:n pääsihteeri António Guterres peräänkuulutti sunnuntaina riippumatonta tutkintaa Butshan tapahtumista.